Program podrške “Heroji u zelenoj boji!” – Rezultati konkursa

11. 04. 2024.

 

 

Mladi istraživači Srbije sa zadovoljstvom objavljuju listu odobrenih projekata za učešće u programu podrške za neformalne grupe građana “Heroji u zelenoj boji!”.

Na program se uspešno prijavilo 59 neformalnih grupa građana. U prvom, od ukupno četiri godišnja ciklusa, koji će se odvijati do avgusta 2027. godine odabrano je deset projekata, koji su planirani da budu realizovani do kraja jula 2024. godine.

O izboru projekata odlučivala je petočlana Evaluciona komisija, sastavljena od stručnjaka iz institucija i organizacija civilnog društva. U tabeli je po abecednom redosledu data lista najbolje ocenjenih projekata:

 

Čestitamo svim grupama čiji su projekti odabrani i zahvaljujemo se svima koji su učestvovali!

Program podrške “Heroji u zelenoj boji” proizilazi iz potrebe da se podrže i osnaže napori neformalnih grupa, koje se aktivno angažuju u zaštiti životne sredine, očuvanju biodiverziteta i prilagođavanju na izmenjene klimatske promene. Ukoliko se vaša prijava nije našla u ovogodišnjem ciklusu, ohrabrujemo vas da nastavite da razvijate svoje ideje i inicijative kao odgovor na izazove sa kojima se suočavamo u zaštiti prirode i prilagođavanju na izmenjene klimatske uslove.

Pozivamo vas da u narednim mesecima pratite na koji način će odabrani projekti stvarati promene i osnažiti lokalne zajednice da uzmu aktivno učešće u zaštiti prirode i kako će aktivnosti neformalnih grupa doprineti prilagođavanju na izmenjene klimatske uslove.

Program se realizuje u okviru petogodišnjeg projekta „Zajedno za životnu sredinu“ koji sprovode Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), udruženjem ENECA, međunarodnom organizacijom The Nature Conservancy (TNC) i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham).