Održan trening za organizacije civilnog društva i medije u okviru programa podrške Menjaj na zeleno!

18. 09. 2023.

 
U okviru prvog ciklusa programa podrške Menjaj na zeleno! tim Beogradske otvorene škole je u Šapcu organizovao trodnevni trening za lokalne partnere, udruženja i medije, koji se bave zaštitom i unapređenjem životne sredine. 

Treningu su prisustvovale predstavnice i predstavnici 15 partnerskih organizacija civilnog društva i medija, čiji su projekti podržani programom. 

Projekti podržanih organizacija i medija biće realizovani od septembra 2023. do aprila 2024. godine uz podršku BOŠ tima. Tematske oblasti koje adresiraju podržani projekti obuhvataju zaštitu prirode, zaštitu vazduha, zaštitu i upravljanje vodama, upravljanje otpadom i horizontalno zakonodavstvo.  

Lokalni partneri će projektne ideje realizovati u Priboju, Novoj Varoši, Leskovcu, Kragujevcu, Valjevu, Vršcu, Mokrinu, Kovinu i Beogradu. 

Odabrane organizacije i mediji su na treningu dobili uputstva za uspešno finansijsko i programsko upravljanje projektima, kao i uputstvo za primenu metodologije za praćenje lokalnih javnih politika relevantne za oblast zaštite životne sredine. 

Učesnicama i učesnicima treninga bio je podeljen promotivni material u cegerima od spašenog tekstila koji su izrađeni u saradnji sa Ženskim centrom Užice čime smo dali podršku malim, loklanim proizvođačima koji svoj rad baziraju na principima cirkularne ekonomije.

Fotografije sa treninga možete u galeriji ispod.