Dodela nagrade "Volonteri prirodi po meri" za 2024. godinu

17. 05. 2024.

 

U okviru projekta "Zajedno za životnu sredinu"Mladi istraživači Srbije (MIS) svečano će po drugi put dodeliti priznanje „Volonteri prirodi po meri“ kako bi nagradili angažovanje pojedinaca koji volonterski sprovode aktivnosti na zaštiti prirode.

Dodela nagrade i svečana ceremonija biće organizovana u sredu 22.maja sa početkom u 11:30 časova u prirodnom ambijentu Velikog ratnog ostrva u Beogradu.

Dodeljivanjem godišnje nagrade „Volonteri prirodi po meri“ nastoji se da se poveća podrška građana zaštićenim područjima i promoviše volontiranje kao društvena vrednost. Ova nagrada ima za cilj da promoviše značaj uključivanja volontera u aktivnosti zaštite prirode, da podstakne inicijative pojedinaca i organizovanih grupa, kao i da pokaže vrednosti volonterskog rada, saradnje i uključivanja građana u procese donošenja odluka u vezi sa zaštitom prirode.

Dobitnica prošlogodišnjeg priznanja “Volonteri prirodi po meri” je Aida Paljevac, volonterka i aktivistkinja iz Nove Varoši, nadaleko poznata po predanom volonterskom angažmanu na očuvanju planine Zlatar i okoline. Aidin volonterski rad i aktivizam kroz neformalnu grupa građana Studenac čija je Aida i jedna od osnivačica, inspiracija su mnogim entuzijastima koji se zalažu da se zaštiti i sačuva od uništenja ne samo planina Zlatar, već i druga prirodna bogatstva i resursi novovaroške opštine.

Više o dodeli nagrade prošle godine, možete pročitati ovde.